Doina Mihaila si Rodica Tanasescu si-au anuntat demisiile, vineri, pe motiv ca nu au putut aduce mai multi bani pentru cabinete.

"Demisia este un act unilateral. Demisionam pentru ca nu am reusit sa aducem mai multi bani pentru functionarea normala a cabinetelor", au anuntat Doina Mihaila, presedintele Federatiei Nationale a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF), si Rodica Tanasescu, presedintele Societatii Nationale de Medicina Familiei/Medicina Generala (SNMF), relateaza MEDIAFAX.

Doina Mihaila si Rodica Tanasescu si-au anuntat demisiile la doar cateva ore dupa ce Ministerul Sanatatii a comunicat ca medicii de familie renunta la protest, iar la inceputul saptamanii viitoare urmeaza sa semneze contractele cu casele de asigurari de sanatate.

Reprezentantii organizatiilor profesionale l-au informat, vineri dimineata, pe ministrul Sanatatii Cseke Attila ca rle ecomanda medicilor de familie sa depuna dosarele in vederea semnarii contractelor. Astfel, incepand de marti, 14 iunie, toti medicii de familie vor elibera retete pentru medicamentele compensate si gratuite si vor semna trimiteri catre cabinetele medicilor de specialitate. [Medicii de familie vor elibera retete compensate].


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.