Medicii de familie renunta la protest. Reprezentantii le recomanda doctorilor sa depuna dosarele pentru semnarea contractelor si anunta ca de marti se vor elibera retete pentru medicamentele compensate si gratuite.

Reprezentantii Patronatului National al Medicilor de Familie si cei ai Asociatiei Medicilor de familie l-au informat in aceasta dimineata pe ministrul Sanatatii, Cseke Attila ca recomanda medicilor de familie sa depuna dosarele in vederea semnarii contractelor, anunta Ministerul Sanatatii.

Totodata, incepand de marti, 14 iunie, toti medicii de familie vor elibera retete pentru medicamentele compensate si gratuite si vor semna trimiteri catre cabinetele medicilor de specialitate
.

„Salut decizia medicilor de familie si le multumesc pentru dialogul pe care l-am purtat in aceste saptamani si pentru faptul ca au ales sa se gandeasca in primul rand la pacientii lor, asa cum le-am solicitat in toate intalnirile noastre. Sunt constient de faptul ca asistenta medicala primara reprezinta un capitol important in sistemul de sanatate si vom sprijini mai mult acest sector”
, a declarat ministrul Cseke Attila, ministrul Sanatatii.

Conflict in sistemul sanitar: Vizitele la medicul de familie vor fi contra cost


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.