Peste 30 de delfini morti au fost gasiti in cei aproximativ 30 de kilometri de plase de pescuit ce fusesera intinse de braconierii turci de pe pescadorul "Ahmed Canoglu", depistat la sfarsitul lunii mai in zona economica exclusiva a Romaniei.

In aceste plase au fost decoperite nu mai putin de 33 de exemplare de delfini morti. De asemenea, au mai fost gasite si 46 de exemplare de calcan, vii, care au fost redati mediului marin, iar alti cinci calcani au fost predati unei societati comerciale de profil pentru valorificare. Incepand cu anul 2002, se constata o intensificare a actiunilor de pescuit ilegal in apele de frontiera si in zona economica exclusiva a Romaniei, cu precadere in zona cu adancimi cuprinse intre 50 si 80 de metri, relateaza MEDIAFAX.

"In perioada 2002 - iunie 2011, navele Politiei de Frontiera Romane au descoperit, identificat si retinut 26 de pescadoare, 19 sub pavilion Turcia si sapte sub pavilion bulgaresc. De asemenea, au fost retinute peste 1.200 de plase pentru calcan, iar cantitatile de peste descoperite au totalizat peste cinci tone, din diferite specii, cu o valoare aproximativa de aproape 1,5 milioane de lei", a declarat purtatorul de cuvant al IJPF Constanta.


In perioada de referinta, capturile accidentale de delfini inregistrate in zona litoralului romanesc au totalizat 157 de exemplare, iar cazurile de esuari de delfini au totalizat 451 de exemplare.

Pescadorul turcesc "Ahmed Canoglu" a fost prins la braconat in data de 27 mai in zona economica exclusiva a Romaniei, fiind capturat dupa o urmarire de mai multe ore, in zona economica exclusiva a Bulgariei, dupa ce politistii de frontiera constanteni au tras peste 150 de focuri de arma.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.