Peste 70 de delfini din toate cele trei specii care populeaza Marea Neagra au fost gasiti morti, in acest an, pe plajele romanesti, au anuntat reprezentantii Societatii de Explorari Oceanografice si Protectie a Mediului Marin "Oceanic Club" din Constanta.

Potrivit reprezentantilor societatii, in perioada 1 ianuarie - 25 noiembrie, pe plajele dintre Sulina si Vama Veche au fost gasiti 72 de delfini, doar un singur mamifer, apartinand speciei "Delphinus delphis", fiind descoperit in viata si salvat de echipa Oceanic Club.

Dintre celelalte 71 de exemplare, 54 au murit dupa ce s-au prins in plase de pescuit si s-au inecat, alte opt au murit ca urmare a unor infectii cu diverse tulpini virale sau cu bacterii, cinci delfini au decedat dupa ce au fost loviti de ambarcatiuni rapide, iar trei mamifere au murit in urma unor afectiuni produse de socuri ale unor unde extrem de puternice, relateaza MEDIAFAX.

Potrivit unei statistici intocmite de catre membrii Oceanic Club, cele mai multe cazuri de deces s-au inregistrat in intervalele 15 aprilie - 10 iunie si 28 iulie - 4 septembrie.

"Anul 2010 se inscrie intr-o medie a ultimilor trei ani in care echipa Oceanic Club a efectuat observatii si misiuni de interventie permanente de-a lungul regiunii costiere romanesti. In 2009 am inregistrat 106 exemplare esuate, iar in 2008 au fost 45 de exemplare”, spun reprezentantii Oceanic Club.

Costurile pentru actiunile de monitorizare si interventie in cadrul acestui program s-au ridicat anul acesta la suma de 11.236 de lei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.