Presedintele CNAS, Lucian Duta, aacuza "relatia de concubinaj" intre medicii prescriptori si piata farmaceutica, care duce la situatia ca unii dintre doctori sa prescrie anumite medicamente in schimbul unor avantaje.

"Vreau sa denunt relatia de concubinaj care a existat si exista intre medicii prescriptori si piata farmaceutica. Acest lucru se petrece proportional cu o crestere a vacantelor si a concediilor exotice pe care unii medici le fac", a declarat Lucian Duta intr-o conferinta de presa sustinuta vineri, potrivit MEDIAFAX.

Presedintele CNAS a sustinut ca sunt unii dintre medici prescriu anumite medicamente in schimbul unor avantaje, cum ar fi excursii in strainatate, iar in Romania se prescriu doar medicamente scumpe.

Acesta s-a mai referit la situatiile in care, la controale de rutina, s-a descoperit ca erau prescrise retete pentru pacienti care erau decedati.

Citeste si: Spitalele private, obligate sa primeasca pacienti care nu pot plati

Mai multa munca pentru medicii de familie de la 1 iunie


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.