Medicii de familie ar putea sta la cabinet, din 1 iunie, cu o ora mai mult, respectiv sase ore in loc de cinci, timp in care ar consulta 24 de persoane, potrivit proiectului privind normele la contractul cadru pentru 2011-2012.

Proiectul de act normativ prevede ca numarul total de puncte raportat pentru serviciile medicale acordate de medicii de familie cu liste proprii, corespunzator unui program de 35 de ore pe saptamana, nu poate depasi pentru activitatea desfasurata numarul de puncte rezultat potrivit programului de lucru, luandu-se in considerare urmatoarele date: timpul mediu pe consultatie de 15 minute, un program de lucru in medie de sase ore pe zi pentru consultatii la cabinet, in medie, o consultatie la domiciliu pe zi.

Din 1 iunie, medicii de familie primesc 50 la suta din fonduri pentru listele de pacienti si 50 a suta pentru serviciile acordate, potrivit proiectului postat pe site-ul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, relateaza MEDIAFAX.

  • Consultatii decontate

Pentru fiecare caz de afectiune acuta, casa de asigurari de sanatate deconteaza maximum trei consultatii pentru acelasi episod, necesare pentru stabilirea diagnosticului, a tratamentului si a evolutiei cazului. Numarul maxim de trei consultatii se poate acorda cumulat atat la nivelul medicului de familie, cat si la nivelul medicilor din ambulatoriul de specialitate pentru specialitatile clinice.

In situatia in care exista suspiciuni privind alte afectiuni asociate, medicul va consemna distinct pe biletul de trimitere numarul de consultatii pentru afectiunile acute sau subacute pentru care pacientul s-a prezentat initial
.

Asociatia Medicilor de Familei a anuntat ca nu va semna noul contract-cadru
. "Nu vom semna contractul cadru. Este un act pentru doi ani, iar normele si bugetul sunt pentru un an. Nu intelegem de ce este nevoie de un act pe doi ani. Mai mult, normele nu au fost discutate cu noi. In aceste conditii, la 1 iunie nu vom semna acel contract", a declarat presedintele Asociatiei Medicilor de Familie, Rodica Tanasescu.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.