In perioada crizei, zeci de mii de angajati au fost nevoiti sa ia calea somajului. Cati oameni au fost concediati din fiecare sector al economiei?

Per ansamblu, numarul de salariati din Romania s-a subtiat cu circa 15% de la inceputul anului 2009, pana la inceputul acestui an. Chiar daca impactul a fost diferit, toate sectoarele majore ale economiei au fost lovite de flagelul recesiunii, potrivit Econtext.ro.

  • Industria, lider la disponibilizari

Cele mai multe disponibilizari au avut loc in industrie, aproximativ 300.000 de muncitori fiind disponibilizati. La inceputul anului 2009, industria romaneasca numara aproape 1,49 milioane de muncitori.

Constructiile au fost al doilea sector unde concedierile au curs pe banda rulanta. La inceputul recesiunii, in constructii lucrau 406.400 de persoane, pentru ca la finalul recesiunii, numarul acestora sa fie de doar 299.000 de muncitori.

Citeste mai multe cu privire la acest subiect pe Econtext.ro.

Citeste si: Somerii romani, disparuti din statistici


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.