Peste jumatate de milion de someri au iesit din statisticile de somaj in 2010 pentru ca nu si-au reinnoit cererile de locuri de munca la agentiile de ocupare a fortei de munca.

Somaj de doar 7% in Romania? In conditiile in care exista 4,5 - 5 milioane de salariati la o populatie ocupata de 10 milioane de persoane, mai exact cinci milioane de persoane apte de munca despre care nu se stie nimic, acest lucru este imposibil, scrie Ziarul Financiar. Astfel, numarul persoanelor care nu au loc de munca este de fapt mult mai mare.

Pentru a fi inregistrat ca somer, orice roman care ramane fara loc de munca trebuie sa mearga lunar la agentia pentru ocuparea fortei de munca sa completeze acte si sa-si vizeze carnetul de somaj.

Un milion de romani au intrat in somaj in primele 11 luni ale anului trecut, arata datele furnizate de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), iar jumatate dintre somerii inregistrati nu primesc niciun ban.

La sfarsitul lunii noiembrie, dintre cei aproape 633.500 de someri inregistrati, aproape jumatate, 324.650, primeau indemnizatie de somaj, restul fiind someri neindemnizati care inca isi cautau un loc de munca.

Citeste si: Cu cati angajati a ramas Romania?

Rata somajului a scazut in decembrie

Cum a scazut numarul somerilor doar pe hartie?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.