Presedintele Traian Basescu l-a primit astazi la Palatul Cotroceni pe premierul italian Silvio Berlusconi, care a dat asigurari ca vor fi cautate modalitati de eliminare treptata a restrictiilor pentru lucratorii romani din Italia.

In cadrul convorbirilor oficiale, premierul italian a subliniat rolul benefic al comunitatii romanesti din Italia si al comunitatii de afaceri italiene din Romania, la asigurarea cresterii economice a celor doua state, inclusiv in momentele dificile ale crizei economice, relateaza MEDIAFAX.

Totodata, prim-ministrul italian a exprimat apreciere fata de indeplinirea, de catre Romania, a criteriilor de aderare la Schengen si a reiterat sustinerea ferma pentru aderarea Romaniei in cursul anului 2011.


Caricatura realizata pentru 9AM de Nic Moldoveanu, eJungla.ro.

Premierul Silvio Berlusconi a oferit si asigurari privind anumite modalitati de eliminare treptata a restrictiilor pentru lucratorii romani pe piata fortei de munca italiana.

"In context, cei doi inalti demnitari au exprimat hotararea comuna de a sustine eforturile de implementare si adancire a reformelor demarate in ultimii ani in Republica Moldova. Convorbirile bilaterale au inclus, de asemenea, un schimb de opinii asupra situatiei economice din unele tari europene, precum si asupra evolutiilor recente din Africa de Nord si Orientul Mijlociu", se arata intr-un comunicat al presedintiei.

Citeste si: Basescu si Berlusconi, prieteni foarte buni

[VIDEO] Berlusconi, in vizita la Boc

Berlusconi: "Am o mica latura homosexuala si voi trai pana la 120 de ani"


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.