Politia Rutiera solicita reintroducerea radarelor fixe in incercarea de a reduce numarul accidentelor grave. Autoritatile pregatesc un cadru legal ce va fi pus la punct de un grup de lucru format din reprezentanti ai Ministerului de Interne, Ministerului Sanatatii si ai Ministerului Transporturilor.

  • Viteza, principala cauza a accidentelor

Unul dintre motivele pentru care autoritatile doresc reintroducerea radarelor fixe este reducerea numarului de accidente grave produse din cauza vitezei, dar si a altor abateri pe care soferii le comit cand stiu ca nu sunt surprinsi de radar. Peste 500 de oameni au murit, iar alti aproximativ 2.000 au fost grav raniti in 2.300 de accidente de circulatie, in doar primele patru luni ale anului, potrivit Adevarul.

Cele mai multe dintre tragedii s-au produs din cauza vitezei excesive sau neadaptate la conditiile meteo, a depasirilor neregulamentare si a neacordarii de prioritate. In aceeasi perioada a anului trecut s-au inregistrat 2.388 de accidente grave, soldate cu 606 morti si aproape 2.200 de raniti grav.

In anul 2010, numarul accidentelor grave a scazut cu aproximativ 11% fata de 2009.

Citeste si: Jumatate dintre accidente, provocate de motociclisti

Care sunt principalele cauze ale accidentelor rutiere?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.