CJ Sibiu a anuntat, vineri, ca va face lobby prin parlamentari pentru suplimentarea fondurilor Spitalului Judetean, dupa ce managerul unitatii a declarat ca din lipsa de personal "se ajunge la solutii barbare", unii pacienti fiind legati de pat dupa operatii, pentru a nu se putea ridica.

In cadrul sedintei de joi a Consiliului Judetean (CJ) Sibiu, managerul Spitalului Judetean, Adrian Santa, a declarat ca din cauza lipsei de personal "se ajunge la solutii barbare, de a lega pacientii ca sa nu se poata ridica singuri din pat si a-si scoate perfuziile".

"Avem probleme de personal. Ne pleaca 5 - 6 - 7 asistente pe zi, in special la Chirurgie. Daca pleaca si postul se vacanteaza, ramane blocat. Deblocarea se face in minister, via Consiliul Judetean si DSP, si uneori nu se face. E o lege care spune ca daca pleaca sapte poti angaja unul. Si atunci avem sectii care nu functioneaza.

La Chirurgie 2, noaptea sunt doi asistenti care ingrijesc 50 de pacienti. Si sunt pacienti care necesita ingrijire permanenta. Se ajunge la solutii barbare de a lega pacientii ca sa nu se poata ridica singuri din pat si a-si scoate perfuziile. Dar ne descurcam asa cum putem", a declarat Adrian Santa, in sedinta CJ, citat de MEDIAFAX.

In urma declaratiilor managerului Spitalului Judetean, reprezentantii CJ au anuntat, vineri, ca vor face lobby prin intermediul parlamentarilor din judet, pentru suplimentarea fondurilor unitatii medicale.

Presedintele CJ Sibiu, Martin Bottesch, a declarat vineri ca pentru saptamana viitoare vor fi convocati la sediul institutiei toti parlamentarii de Sibiu pentru a se incerca gasirea unei solutii de finantare a celei mai mari unitati spitalicesti din judetul Sibiu.

"Am decis ca saptamana viitoare sa convocam la sediul CJ Sibiu toti parlamentarii din judet. Cu siguranta si ei stiu care este problema cu subfinantarea sistemului sanitar si le vom aduce la cunostinta problemele care apar la Sibiu din aceasta cauza. Vom incerca sa facem lobby prin intermediul lor pentru a rezolva problema finantarii la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta. Este o problema pe care nu o putem rezolva nici noi la CJ si nici reprezentantii spitalului", a declarat Martin Bottesch.

Citeste si:
Podul Minciunilor din Sibiu se închide pentru lucrări de reparație
Podul Minciunilor din Sibiu...

Potrivit acestuia, lipsa de personal despre care a vorbit managerul Spitalului Judetean de Urgenta Sibiu, Adrian Santa, este o "realitate" care nu poate fi ignorata, dar care nu poate fi rezolvata pe plan local. Acesta a precizat ca, pentru acest an, Consiliul Judetean Sibiu a alocat aproape trei milioane de lei spitalului, dar banii vor putea fi utilizati doar pentru reparatii, modernizari si alte cheltuieli de intretinere.

  • Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Sibiu este cea mai mare unitate medicala din judet, avand peste 1.100 de paturi. Din iulie 2010, spitalul se afla in subordinea Consiliului Judetean Sibiu.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.