Primul spital universitar privat din Romania va fi deschis, anul viitor, la Cluj-Napoca, in urma unei investitii de peste 50 de milioane de euro, care va crea peste 500 de locuri de munca, a anuntat, miercuri, primarul municipiului, Sorin Apostu.

Primarul din Cluj-Napoca, Sorin Apostu, a declarat, intr-o conferinta de presa, ca locuitorii municipiului vor avea acces la tehnologii medicale de cea mai inalta calitate.

"Printr-un parteneriat strategic intre un investitor privat, comunitatea stiintifica medicala a Clujului, cu sprijinul Universitatii de Medicina si Farmacie «Iuliu Hatieganu», si Primarie, la Cluj-Napoca se va deschide primul spital universitar privat din Romania si, in acelasi timp, cel mai mare spital privat din tara", a spus Apostu.

Conform sursei citate, acesta este cel de-al doilea spital al grupului Pelican (primul fiind deschis in toamna anului 2008, in Oradea), grup care este cel mai mare furnizor privat de servicii medicale integrate din Transilvania. Prin aceasta investitie se vor crea 500 de noi locuri de munca directe, atat pentru absolventi de studii medii, cat si superioare.

Investitorii au anuntat ca firma care va administra acest spital va avea sediul in Cluj-Napoca, astfel ca toate taxele si impozitele generate de activitatea spitalului vor fi platite la bugetul local al municipiului, estimarile aratand ca aceasta comapnie se va numara printre marii contributori la bugetul local.

"Totodata, la serviciile medicale prestate in cadrul spitalului vor avea acces toti clujenii, intrucat unitatea spitaliceasca va avea contract cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, care va deconta analize, tratamente si spitalizare si pentru beneficiarii serviciilor medicale ale acestui spital.

Spitalul va oferi o gama completa de servicii medicale, acoperind intregul spectru de specialitati medicale si chirurgicale. Unitatea va dispune de o sectie moderna de terapie intensiva, va oferi servicii medicale in ambulator si servicii de spitalizare de zi si, de asemenea, va oferi posibilitatea realizarii unor investigatii medicale complete", a explicat Apostu, citat de MEDIAFAX.

Citeste si:
Răsturnare de situație! Afaceristul din Cluj și-ar fi înscenat...
Răsturnare de situație!...

El a adaugat ca pacientii vor beneficia de servicii la standarde competitive la nivel european, atat prin calitatea corpului medical si a conditiilor de spitalizare, cat si prin inaltul nivel tehnologic al echipamentelor si al aparaturii din dotare.

Conform noilor clasificari ale Ministerului Sanatatii, Spitalul Universitar Pelican din Cluj va fi clasificat in categoria I de spitale inca de la deschidere.

  • Spitalul va avea o suprafata totala de peste 23.000 de metri patrati si o capacitate totala de 330 de paturi. Dotarile vor cuprinde zece sali de operatie multifunctionale, dotate cu cele mai noi tehnologii chirurgicale existente pe piata, respectand toate normele europene in vigoare, doua sali de nastere naturala, o sala de nastere cu bazin cu apa, doua sali pentru cezariene, centru de imagistica dotat cu aparatura de ultima generatie, centru de radioterapie ultramodern, laborator de analize si laborator anatomo-patologic, peste 90 de rezerve cu unu sau doua paturi.

Ovidiu Cacuci, medic primar ortopedie-traumatologie si reprezentant al Spitalului Pelican, a spus ca in aceasta unitate medicala vor veni si cetateni straini, iar pacientii si medicii romani nu vor mai pleca in strainatate.
Citeste si:
Baterii perfecte pentru baie: ce elemente să iei în considerare...
Baterii perfecte pentru baie:...

"Clujul e foarte aproape sa devina epicentrul medicinei romanesti. Sunt mandru ca pe Calea Turzii va fi ridicat un spital care va beneficia de cea mai performanta aparatura medicala la nivel mondial. Spitalul va avea categoria I si va contribui la aducerea in aceasta unitate a colegilor mei plecati de acasa in strainatate.

Astfel, clujenii vor putea fi tratati corespunzator chiar aici, la ei acasa, nemaifiind nevoie sa aleaga alte destinatii europene pentru rezolvarea problemelor medicale, iar Cluj-Napoca va deveni un reper pe harta medicala a Europei. In scurt timp si strainii vor veni aici", a spus Cacuci.

Investitia pentru ridicarea si dotarea spitalului se ridica la 50 de milioane de euro, iar termenul estimat pentru finalizarea acesteia este luna mai 2012. Spitalul Pelican din Cluj-Napoca se va afla pe Calea Turzii 178.

Citeste si:
Cabinetele de medicină de familie pot deschide puncte secundare în...
Cabinetele de medicină de...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.