Aproximativ o suta de taximetristi independenti protesteaza in fata sediului Primariei Capitalei, cerand demisia tuturor functionarilor publici din Directia Transporturi, pe care ii acuza de abuzuri in functie si nerespectarea legii taximetriei.

  • Ce scop are acest protest?
Secretarul general de la Asociatia pentru Drepturile Taximetristilor Independenti, Florin Matei, a declarat ca protestul are un singur scop, si anume demiterea tuturor functionarilor publici din Directia Transporturi a Primariei Capitalei, pe care ii acuza ca se fac vinovati de abuzuri in functie si ca nu respecta legea taximetriei.

Reprezentantul asociatiei a precizat ca a fost deschis un proces penal impotriva acestora, pentru scaderea ilegala a tarifelor de transport in regim de taxi in 2008 si pentru nerespectarea unor hotarari definitive pe care refuza sa le puna in aplicare, scrie MEDIAFAX.

Taximetristii sustin ca in 2010 functionari ai Primariei Capitalei au refuzat sa prelungeasca autorizatiile si au primit o amenda civila de 50 de lei pe zi pana la punerea in aplicare a hotararii judecatoresti care prevede prelungirea autorizatiilor de taximetrie.

"Se doreste eliminarea taximetristilor independenti, prin acest lucru urmarindu-se fie ca acestia sa fie obligati sa se angajeze, fie sa fie nevoiti sa inchirieze licente", a spus Florin Matei.

Protestatarii sustin ca circa 4.000 de taximetristi independenti sunt obligati de catre functionarii Primariei Capitalei sa practice "tarife falimentare".

Acestia striga "demisia" si "hotii" si au mai multe bannere pe care scrie "Opriti evaziunea fiscala din taximetrie", "Taxiul nu este RATB", "Mafia din taximetrie este in Primarie", "Nu vrem licente inchiriate", "Demisia Directiei de Transport responsabila cu falimentul taximetristilor", "Opriti sclavia din taximetrie", "Stop dictaturii dispeceratelor".

Citeste si:
Amendă uriașă primită de un taximetrist care a vrut sa negocieze cu...
Amendă uriașă primită de un...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.