Tribunalul Bucuresti arata in decizia de respingere a cererii de arestare preventiva a lui Sorin Ovidiu Vintu, in dosarul in care este judecat pentru favorizarea lui Nicolae Popa, ca a fost arestat pentru santaj, astfel ca nu poate fi sanctionat de doua ori "pentru aceeasi fapta".

"Masura arestarii preventive a inculpatului intr-o cauza poate fi luata sau mentinuta, chiar daca inculpatul este arestat si in alta cauza, intrucat legalitatea si temeinicia luarii si mentinerii arestarii preventive se apreciaza distinct in fiecare cauza in parte si nicio dispozitie a Codului de procedura penala nu interzice ca inculpatul sa fie arestat in mai multe cauze", noteaza judecatoarea Viorica Dinu de Tribunalul Bucuresti (TB).

Ca atare, arata aceasta, "legalitatea masurii arestarii preventive, luata sau mentinuta de instanta fata de inculpat intr-o cauza, nu este afecatata de existenta unui alt mandat de arestare preventiva a inculpatului, emis in alta cauza", explicand ca instanta care judeca dosarul de favorizare a infractorului poate oricand sa il rearesteze pe Vintu doar in cazul in care nu respecta obligatiile impuse in acest dosar.

"Dar, in speta de fata, Parchetul nu a facut dovada ca au intervenit elemente noi, in cauza pentru care inculpatul S.O.V. este cercetat pentru savarsirea infractiunii de favorizare a infractorului, in sensul incalcarii cu rea-credita a obligatiilor impuse".

  • Cum evolueaza cazul Popa?

Tribunalul Bucuresti a dat publicitatii, joi, incheierea de sedinta din dosarul in care Sorin Ovidiu Vintu este judecat pentru favorizarea lui Nicolae Popa, condamnat la 15 ani de inchisoare in dosarul FNI, transmite MEDIAFAX.

In documentul citat, judecatoarea Viorica Dinu scrie: "Tribunalul observa ca Ministerul Public si-a intemeiat motivarea acestei cereri pe imprejurarea ca inculpatul S.O.V.a incalcat cu rea-credinta obligatiile ce i-au fost impuse in cadrul obligatiei mai sus prezentate, dar acest aspect nu-si gaseste corespondent in realitate, din probatoriile depuse nerezultand ca inculpatul nu s-a prezentat la organul de urmarire penala sau instanta de judecata ori de cate ori a fost chemat sau ca nu s-a prezentat la organul de politie desemnat cu supravegherea sa, de organul judiciar care a dispus masura".

Citeste si:
Vremea caldă și investițiile în surse alternative au înfrânt...
Vremea caldă și investițiile...

Vintu a respectat obligatia de a nu se apropia de inculpatul Octavian Turcan, de fratele lui Nicolae Popa, invinuit in dosar.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.