Social 23 Mai 2011 21:19
Politia Animalelor a interceptat convoiul care se indrepta spre abator, caii fiind adapostiti la o ferma din judetul Braila

  • Doi dintre caii de la Letea au murit pe drumul spre abator, restul animalelor au fost salvate


Transportul celor 49 de cai de la Letea a fost oprit la Ianca, in drumul catre abatorul din Sfantul Gheorghe, judetul Covasna, in noaptea de vineri spre sambata, iar animalele nu vor fi sacrificate, sustin reprezentanti ai asociatiilor de animale
.
Caii au fost dusi la o ferma din ferma din localitatea Urleasca, din judetul Braila, unde li s-au acordat ingrijiri medicale, au fost adapati si hraniti, relateaza MEDIAFAX.

Mai multi cai se aflau intr-o stare critica, iar specialistii nu le dau sanse de supravietuire. In momentul debarcarii, mai multe animale s-au prabusit de epuizare pentru ca au stat inghesuiti in camion si au amortit, nefiind adapati pe parcursul celor peste 300 de kilometri.

Scandalul legat de caii de la C. A. Rosetti a izbucnit miercuri, dupa ce mai multe ONG-uri au dat publicitatii imagini cu caii tinuti in tarcuri in conditii improprii. Manifestul s-a desfasurat si pe retelele de socializare, care s-au umplut de mesaje impotriva "masacrului" si indemnuri disperate la transmiterea de petitii catre autoritati, de la primarul din comuna tulceana, pana la seful statului. [Masacrul cailor din Padurea Letea].


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.