Cincizeci si unu de cai salbatici adulti si douazeci de manji au fost stransi intr-un tarc din satul tulcean Letea pentru a fi dusi la abator.

Motivul? Directia Silvica Tulcea sustine ca animalele se inmultesc foarte rapid. Caii au iesit din rezervatie, au distrus padurea si pasunile din localitate si au rupt chiar si gardul scolii din localitatea C.A. Rosetti, au declarat pentru gandul reprezentantii primariei.

  • "Caii fie vor fi eliberati, fie vor fi eliberati in salam"

Kuki Barbuceanu, project manager al asociatiei de protectie a animalelor Vier Pfoten, spune ca animalele sunt bagate "de-a valma" intr-un tarc, desi ei in salbaticie stau pe grupuri, un armasar, cateva iepe si manji. [Masacru in Delta: Caii salbatici sunt dusi la abator].

"Se bat intre ei, unii au plagi multiple, exista si cai schiopi. Din punctul de vedere al protectiei animalelor, aceste lucruri reprezinta provocare de suferinte psihice, fizice, maltratare si schingiuire, infractiuni care se pedepsesc cu amenda intre 1.000 si 10.000 de lei si inchisoare intre sase luni si trei ani"
, a povestit acesta.

Barbuceanu a precizat ca Vier Pfoten a depus deja o plangere la politie impotriva celor care chinuie animalele. "Daca autoritatile se misca repede, animalele intra in custodia primariei si ar putea fi eliberate. Daca nu, vor fi eliberati in salam", a adaugat acesta".

  • Cei 71 de cai salbatici de la Letea, in atentia Comisiei Europene

Asociatiile de protectie a animalelor au dezvaluit deja Comisiei Europene planul autoritatilor locale din judetul Tulcea de a ucide caii de la Letea, presupusi a fi bolnavi de anemie infectioasa, asteaptand din partea autoritatilor europene masuri pentu salvarea animalelor.

“Facem deja presiuni asupra autoritatilor locale din judetul Tulcea, asupra Directiei Sanitar-Veterinare, asupra Romsilva si a Consiliului Local Letea pentru a salva cei 71 de cai salbatici din Delta, care urmeaza sa fie sacrificati. Le vom trimite autoritatilor locale si o scrisoare oficiala, in care le vom cere explicatii, si cerem si ajutorul Comisiei Europene, sa vedem daca si in ce masura se poate implica in acest caz”, a declarat in exclusivitate pentru Green Report europarlamentarul Daciana Sarbu.

Citeste si:
Deltacron, noua tulpină a coronavirusului a fost descoperită în...
Deltacron, noua tulpină a...

Participa la manifestul impotriva masacrului organizat pe facebook "SI CAII SE IMPUSCA, NU-I AŞA? Sute. Mii de mail-uri pe adresa Presedintelui".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.