Desi reprezinta singura populatie de cai salbatici din Europa, zeci de exemplare de cai salbatici sunt duse la abator. De ce?

71 de cai salbatici au fost capturati de localnici la presiunea Directiei Silvice Tulcea si a Administratiei Rezervatiei Biosferei Deltei Dunarii, pe motiv ca ar distruge padurea, potrivit realitatea.net.

  • Un milion de lei vechi pentru un cal salbatic!

Totodata, Directia Sanitar Veterinara Tulcea a impus analize pentru a se stabili daca animalele sufera de anemie infectioasa, un fel de SIDA a cailor, care nu se transmite insa la om. Daca se dovedeste ca sufera de aceasta boala, caii vor fi eutanasiati. Chiar daca rezultatele vor fi negative, caii nu vor fi eliberati, deoarece localnicii au inceput sa sustina ca sunt proprietarii acestor cai.

Care este interesul localnicilor in acest masacru?Au de castigat 1 milion de lei vechi pentru un cal, daca dovedesc ca sunt proprietari. Daca nu ii mai trebuie, proprietarul poate face ce vrea cu calul, inclusiv sa il trimita la abator.

"In tarcul in care au fost bagati caii vreo saptamana nu au primit nimic de mancare, iar armasarii din grupuri diferite s-au batut intre ei. Prin urmare, multi cai sunt raniti, au plagi multiple, manjii sunt calcati in picioare, schiloditi, e un carnagiu in tarc", a precizat directorul Vier Pfoten Romania, Kuki Barbuceanu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.