Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiilor, Valerian Vreme, a declarat, joi, ca orice roman va avea si in lumea virtuala o identitate, pentru aplicatiile dezvoltate de institutiile statului, cu ajutorul unui soft care va fi operational intr-un an.

Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiilor, Valerian Vreme, a declarat, intr-o conferinta de presa sustinuta cu ocazia sedintei Asociatiei Municipiilor din Romania (AMR) de la Targu Mures, ca le-a prezentat primarilor de municipii reuniti o serie de proiecte dezvoltate de Ministerul Comunicatiilor, care construieste strategii si planuri pentru a respecta "Agenda Digitala Europa 2020" la care a aderat, informeaza MEDIAFAX.

"Daca discutam de proiectele in operare, putem discuta de sistemul de achizitii publice care anul acesta pe primele aproape sase luni se ridica la volumul anului 2010, cu economii de peste 18 la suta. Ei ( autoritatile locale- n.r.) sunt principalii beneficiari si au economii de peste 18 la suta.

Avem proiecte in implementare - si astazi am prezentat in fata membrilor AMR Sistemul National de Plata cu cardul bancar, un sistem dedicat platii taxelor si impozitelor locale de catre cetateni prin intermediul cardului bancar, folosind o platforma web. In faza de proiectare si foarte important pentru alfabetizarea Romaniei este proiectul managementului identitatii", a spus Vreme.

Vreme a sustinut ca proiectul respectiv - care va folosi o platforma soft finantata din fonduri europene, operationala in circa un an - presupune ca orice roman va avea si in lumea virtuala o identitate, pentru aplicatiile dezvoltate de institutiile statului.

"Practic, orice cetatean al Romaniei, pe langa identitatea pe care o are, cu buletinul de identitate, va trebui sa aiba si in lumea virtuala o identitate, care sa ii permita sa acceseze aplicatiile care la ora actuala sunt destul de bine conturate in cadrul institutiilor statului. De multe ori ne lovim de aceasta problematica, a managementului identitatii", a spus Vreme.

El a precizat ca in ce priveste platforma legata de managementul identitatii, aspectul hard este dat de dispozitiv - care poate fi cardul de identitate cu cip, cardul de sanatate sau telefonul, in timp ce platforma soft va fi realizata printr-un program cu finantare europeana.

Citeste si:
Procurorii DNA ii trimit in judecata pe Marius Fecioru si alti doi...
Procurorii DNA ii trimit in...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.