Venitul pe membru de familie de pana in 850 de lei pentru acordarea subventiei la energia termica reprezinta o suma orientativa, dupa calcule preliminare, cuantumul exact urmand sa se stabileasca la sfarsitul verii, a anuntat premierul Emil Boc.

"Este vorba de perioada noiembrie - martie, cand vine ajutorul la caldura si, in functie de veniturile pe care le are omul in acel moment, cei care au venituri pe membru de familie, asa cum am spus, de 8,5 milioane de lei vechi, vor primi o alocatie substantiala din partea statului. Cei care sunt persoane singure vor primi un ajutor suplimentar, iar cei cu salariu mai mare vor avea un ajutor mai mic", a spus ministrul interimar al Muncii.

Eliminarea subventiei la energia termica va impune acordarea ajutorului statului doar pentru familiile cu un venit net pe membru de pana la 850 lei, in timp ce persoanele cu venituri mai mari vor fi obligate sa suporte o crestere a valorii facturii la incalzire, a declarat premierului Emil Boc, luni seara, la postul public de televiziune.


Persoanele care au venituri peste o anumita limita nu vor mai primi subventii din partea statului, insa cele cu venituri mici vor primi un sprijin suplimentar la plata facturii la energie termica.

"Eu cred, dintr-o prima aproximatie, in calitate de ministru interimar al Muncii, ca familiile care au un venit pe membru intre 800 si 850 lei nu vor suferi la factura la energia termica la iarna, vor beneficia in continuare de sprijin suplimentar pentru a putea sa plateasca factura. Probabil ca peste un anumit nivel, mai mare, sa creasca valoarea facturii", a precizat seful Guvernului.

Guvernul s-a angajat in negocierile cu Fondul Monetar International (FMI) ca va elimina subventiile la energia termica cel tarziu pana la sfarsitul lunii august, alocatiile pentru incalzire urmand sa fie orientate exclusiv catre persoanele defavorizate.

Citeste si: Factura de caldura 2011, subventionata dupa venit


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.