Actorul Ion Besoiu a fost internat de urgenta, miercuri seara, la Spitalul Floreasca din Capitala, dupa ce i s-a facut rau in timpul unor repetitii la spectacolul "Din insemnarile unui necunoscut", la Teatrul Bulandra.

Regizorul Alexandru Darie, directorul institutiei, a spus ca nu este nimic grav, actorul avand, "probabil, o lipotimie". Totodata, acesta a spus ca Besoiu a fost internat pentru a i se face o serie de analize medicale.

Darie a mai spus ca spectacolul la care lucreaza in prezent, "Din insemnarile unui necunoscut", va avea premiera pe 20 mai, potrivit MEDIAFAX.

Ion Besoiu, in varsta de 80 de ani, este unul dintre cei mai talentati si cunoscuti actori ai scenei si filmului romanesc, care a devenit celebru odata cu rolul din filmul "Toate panzele sus", de Mircea Muresan. Timp de 16 ani, a jucat pe scena Teatrului "Radu Stanca" din Sibiu, dupa care s-a mutat la Bucuresti, unde a jucat la Teatrul Bulandra si a fost, ulterior, timp de 12 ani, directorul acestui teatru.

Si activitatea cinematografica a lui Ion Besoiu este impresionanta, printre filmele in care a jucat numarandu-se "Furtuna", "Neamul Soimarestilor", "Haiducii", "Rascoala", "Mihai Viteazul", "Ciprian Porumbescu", "Pacala", "Ion, blestemul pamantului, blestemul iubirii", "Ultima noapte de dragoste" si "Lumini si umbre".

  • In anul 2001, Ion Besoiu a fost declarat cetatean de onoare al orasului Sibiu, in care s-a nascut.

Ion Besoiu a primit mai multe distinctii, printre care si premiul Uniunii Teatrale din Romania (UNITER) pentru intreaga cariera, in 2008, dar si premiul Gopo pentru intreaga cariera, anul acesta.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.