Cristina Zevedei, sefa Autoritatii de Management a Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (AMPOSDRU), a fost schimbata din functie. Aceasta are legatura cu cazul fostului ministru Botis.

Cristina Zevdei a fost inlocuita cu Carmen Ionel, scrie Realitatea.

Anca Cristina Zevedei, in varsta de 34 de ani, gestiona fonduri europene in valoare de 4,25 miliarde de euro pentru dezvoltarea resurselor umane, in momentul in care a fost schimbata din functia de director general al institutiei, pe care o detinea din martie 2010.

"Doamna Cristina Zevedei si-a incetat mandatul in data de vineri. Decizia a fost semnata de ministrul Muncii, premierul Emil Boc. La conducerea AMPOSDRU a fost numita doamna Carmen Ionel, care a fost anterior sef de serviciu in cadrul directiei economice a institutiei, care va avea un mandat de sase luni", a spus Nicolae Ivaschescu, secretar de stat in ministerul Muncii, conform ZF.

Demisia vine la mai putin de doua saptamani dupa ce Ioan Nelu Botis, fostul ministru al Muncii, a renuntat la conducerea acestui minister dupa ce a fost implicat intr-un scandal privind implicarea sotiei sale intr-un proiect finantat din fondurile europene pentru resurse umane.

Botis este verificat in prezent de inspectorii Agentiei Nationale de Integritate (ANI), care urmeaza sa stabileasca daca demnitarul se afla intr-un conflict de interese, avand in vedere ca sotia acestuia este consilier pe proiectul "Sansa la demnitate", care a castigat finantare europeana la o luna dupa numirea sa in functie.

AMPOSDRU este autoritatea de management care gestioneaza linia de finantare pentru care s-a aprobat proiectul si se afla in subordinea ministerului Muncii.

Citeste si:
Ce i-a cerut Gabriela Firea lui Marcel Ciolacu pentru a-și da...
Ce i-a cerut Gabriela Firea...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.