Curtea de Apel Bucuresti a decis ca faptele de coruptie ale acestuia sunt grave, motiv pentru care Petcu ar putea reprezenta pericol social.

Curtea de Apel Bucuresti (CAB) arata in motivarea deciziei prin care a respins, recent, cererea de eliberare provizorie sub control judiciar a lui Marius Petcu, ca "faptele presupus comise de inculpat sunt fapte de coruptie, fenomen infractional cu un grad sporit de pericol social, realitate ce determina imperativul adoptarii de masuri in consecinta", relateaza MEDIAFAX.

Potrivit deciziei, in aprecierea gradului de pericol concret al faptei, judecatorul raporteaza faptele retinute in sarcina lui Petcu la sistemul general de valori, acceptat de societate, constituit de relatiile sociale care impun comportarea cinstita a unei persoane cu functie de conducere intr-un sindicat al carui scop este apararea intereselor profesionale sau economice ale membrilor sai.

Referitor la continutul concret al faptelor, instanta a retinut ca invinuirea adusa priveste o perioada de timp relativ indelungata, respectiv 2009-2010, timp in care ca intre Marius Petcu si martorul Petre Scrieciu a existat o intelegere prealabila de dare - luare a unor sume de bani de o valoare importanta apreciata la 20.000 de euro pe luna. "Actele materiale s-au succedat in mod repetat, conferind infractiunii o forma continuata".


"Nu lipsite de relevanta sunt datele privind modalitatea de actiune, constand in ascunderea presupusei primirii ca mita, prin intermediul sotiei P.C., a imobilului din Predeal, in valoare de circa 200.0000 de euro, sub forma cesionarii partilor sociale detinute de SC Metrodor SRL la SC Dan&Dana Tur- Com Impex SR, la o valoare mult diminuata de 50.000 de euro", se mai arata in motivarea instantei.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.