Procurorii DIICOT Ploiesti fac perchezitii, miercuri, in cinci locuinte din Bucuresti, Targoviste si Campina, intr-un dosar in care mai multe persoane sunt suspectate ca au facut tranzactii frauduloase dupa ce au spart baza de date a Western Union, prejudiciului fiind de 100.000 de euro.

Potrivit sefului DIICOT Ploiesti, procurorul Ionut Botnaru, procurorii institutiei desfasoara cinci perchezitii intr-un dosar privind criminalitate informatica, cu un prejudiciu estimat la 100.000 de euro, scrie MEDIAFAX.

Conform sursei citate, procurorii perchezitioneaza doua locuinte din Bucuresti, alte doua din Targoviste si una din Campina, apartinand unor persoane suspectate ca au facut tranzactii informatice ilegale.

Procurorii au stabilit ca nucleul grupului infractional cercetat in acest caz, avand cunostinte informatice foarte bune, a spart baza de date a firmei de transfer de bani Western Union si a facut online tranzactii reale, efectuand plati ilegale catre mai multe persoane.

Pe langa cei care au realizat infractiunile informatice, in acest caz vor fi de asemenea audiati mai multi suspecti care racolau persoane pe numele carora sa fie trimisi banii.

Procurorul Ionut Botnaru a mai spus ca cel mai probabil 20 de persoane vor fi aduse la sediul DIICOT Ploiesti pentru audieri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.