Directorul Asociatiei Judetene a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi (AJVPS) Dolj, Ion Gruia, si-a impuscat mortal, miercuri dimineata, sotia si a ranit-o grav pe fiica sa, dupa care a incercat sa se sinucida, incidentul fiind provocat de un conflict izbucnit in familie.

Potrivit unor judiciare, directorul AJVPS Dolj si fiica sa au fost transportati in stare grava la Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Craiova , medicii SMURD sositi la fata locului nemaiputand face nimic pentru a-i salva viata sotiei lui Ion Gruia.

Cazul a fost preluat de procurorii Parchetului Tribunalului Dolj, transmite MEDIAFAX.

Gruia a fost seful Biroului Arme, Explozibil si Substante Periculoase din cadrul Politiei Judetene Dolj.

Barbatul are doi copii.

  • Atacatorul a murit
Ion Gruia si fiica acestuia au fost transportati in stare grava la Spitalul Judetean de Urgenta Craiova su au fost dusi imediat in sala de operatii.

Ion Gruia a decedat in timpul operatiei, fiica sa fiind in continuare in stre critica
.

Potrivit purtatorului de cuvant al SJU Craiova, Cristina Giormaneanu, victimele aveau "plagi impuscate penetrante, toracice".

"Imediat cum au fost aduse la spital au si fost bagate in sala de operatie, unde se afla si in acest moment. Practic, toti medicii de pe urgenta se ocupa de aceste doua cazuri. La prima vedere prognosticul este rezervat", a declarat Cristina Giormaneanu in momentul internarii celor doi.

In acest caz s-a deschis dosar de catre Parchetul Tribunalului Dolj, fiind facute cercetari sub aspectul comiterii infractiunilor de omor calificat si tentativa de omor, informeaza pentru MEDIAFAX Ministerul Public.

  • Sotii erau divortati

Nelu Gruia era divortat de sotia sa din luna februarie, decizia in acest sens fiind pronuntata de catre magistratii Judecatoriei Craiova, conform portalului instantelor de judecata.

Potrivit portalului instantelor de judecata, divortul dintre Nelu Gruia si Angela Carmen Gruia a fost pronuntat in 10 februarie de Judecatoria Craiova.

Citeste si:
O nouă tentativă de asasinare la adresa lui Vladimir Zelenski
O nouă tentativă de asasinare...

Cererea de divort a fost depusa la instanta de Carmen Angela Gruia in 20 ianuarie.

  • Scrisoarea criminalului

In scrisoarea respectiva, Nelu Gruia arata ca fiica sa este vinovata de starea conflictuala dintre el si sotia sa, finalizata cu divort, el incercand sa isi explice astfel gestul.

De asemenea, el ii roaga pe apropiatii familiei sa aiba grija de fiul sau, in varsta de 22 de ani. Fostul politist mai arata in scrisoare ca ar dori ca in cazul in care se va intampla ceva cu el toate bunurile sale sa ii ramana tanarului.

Procurorul a mai spus ca fiul fostului politist este in stare buna, insa anchetatorii nu pot sa comunice cu el, fiind surdomut, astfel ca se va recurge la un interpret.

Potivit sursei citate, in locuinta familiei Gruia au fost gasite atat cartuse intacte, cat si cartuse trase.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.