Ancheta la Maternitatea Giulesti, dupa ce o femeie insarcinata acuza un medic ca ar fi refuzat sa o asiste la avort, pentru ca nu ii permitea religia.

Purtatorul de cuvant al maternitatii neaga acuzatiile aduse de sotul femeii si sustine ca medicul a asistat-o pe femeie la nastere, scrie Realitatea.net.

Femeia, insarcinata in sase luni, fusese programata la Maternitatea Giulesti pentru intrerupere de sarcina, dupa ce aflase ca fatul se va naste cu sindromul Down. Sotul acesteia sustine ca a fost nevoit sa asiste la avort, deoarece medicul de garda a refuzat sa faca acest lucru, pentru ca nu ii permitea religia musulmana.

Sotul femeii a fost cel care a adus pe lume copilul. Femeia, insarcinata in sase luni, fusese programata pentru intrerupere de sarcina, dupa ce aflase ca fatul se va naste cu sindromul Down. Motivul pentru care a aflat diagnosticul atat de tarziu - medicii au refuzat sa-i faca gratuit o analiza complexa, care este decontata de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNSAS), trimitand-o insa la clinicile private.

Sotul femeii, Iulian Ghimpeteanu, a ridicat armele impotriva medicilor si a depus plangere la Administratia Spitalelor din Bucuresti (ASB). Conducerea spitalului a demarat o ancheta.


  • "Cand a aflat diagnosticul, i-a dat sangele pe nas si pe gura"

Liliana Ghimpeteanu, in varsta de 39 de ani, a ramas insarcinata dupa zece ani in care fusese declarata sterila. Fericirea initiala a inceput sa paleasca cand triplul-test (analiza care se face dupa 14 saptamani de sarcina) a aratat ca fatul e suspect de sindromul Down. Pentru confirmarea diagnosticului avea insa nevoie de o alta analiza scumpa, amniocenteza. Dezorientati si cu buzunarele goale, cei doi soti au incercat zadarnic sa gaseasca o maternitate care face analiza gratuit.

"Azi s-a intrunit consiliul medical, in prezenta managerului unitatii care a analizat documentatia medicala si documentatia celor implicati. Nu s-a retinut aspecte de culpa medicala sau malpraxis, iar pacienta s-a externat clinic sanatos. In ceea ce priveste analiza la amniocenteza, care presupune punctia sub ghidaj ecografic si recoltarea de lichid amniotic ghidaj, aceasta manevra e acoperita de Casa de Asigurari, dar analiza de laborator al lichidului amniotic nu e acoperita.

Citeste si:
Avortul ar putea fi decontat de stat în anumite situații. Proiect...
Avortul ar putea fi decontat...

Deci ceea ce afirma el ca trebuie sa plateasca nu e datorita noua. Mai mult analiza genetica a fost efectuata gratuit de o clinica privata, printr-un program aleatoriu. Domnul Dragos Albu nu e angajatul maternitatii si nu a fost niciodata. Medicul care era de garda nu a gresit cu nimic, a facut avortul doamnei. A fost asistenta de serviciu si de doctorul Tarek", a declarat Ciprian Cristescu, purtator de cuvant la Maternitatea Giulesti, potrivit EVZ.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.