Treizeci de persoane au fost duse de politisti la audieri, joi dimineata, la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism-Serviciul Craiova, in cazul contrabandei cu arme si fraudarii de bancii din Uniunea Europeana, informeaza Politia Romana.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Serviciul Teritorial Craiova au descins, joi dimineata, la 53 de domicilii din Craiova (47), Bacau (patru) si Pitesti (doua) in cadrul unei ample actiuni, la care au participat peste 250 de forte de ordine, pentru destructurarea unui grup infractional organizat transfrontalier, specializat in contrabanda cu arme de foc letale si in savarsirea de infractiuni cu mijloace de plata electronice.

Seful DIICOT, procurorul Codrut Olaru, se afla la Craiova, avand in vedere complexitatea actiunii.

  • Cine sunt liderii gruparii indentificate?

Liderii gruparii au fost identificati ca fiind Viorel Parnica, zis Levier", Ion Parnica, zis "Wilifort", Stazian Miclescu, zis "Stazica", Altafin Poenaru, Chiril Olegov Gheorghiev, Gabi Alin Poenaru, zis "Patrian", George Dumitru, zis "Zeus", Ion Zatreanu, zis "Cuvant" si Dirivan Dumitru Nicolae, zis "Chuck Norris", conform MEDIAFAX.

Potrivit anchetatorilor, invinuitii, constituiti intr-un grup infractional organizat reprezentativ in lumea interlopa craioveana, actionand de predilectie in zonele "Fata Luncii" si "Hanu Rosu", au introdus fara drept pe teritoriul Romaniei, prin intermediul unor cetateni bulgari, arme de foc letale si munitia aferenta.

  • Care era traseul armelor in tara noastra?

Armele introduse ilegal in tara erau ulterior vandute unor persoane din lumea interlopa din Craiova, in scopul utilizarii acestora in conflictele stradale si altercatiile dintre diferitele grupari.

Invinuitii procurau dispozitive de skimming pe care le utilizau ulterior, prin montarea la ATM-uri si POS-uri in diverse tari din Uniunea Europeana, in special in Portugalia, in vederea copierii datelor de pe cardurile bancare.

Citeste si:
Contrabandiști de țigări, ridicați de polițiști. Câți bani au fost...
Contrabandiști de țigări,...

Cardurile clonate erau folosite pentru efectuarea de operatiuni financiare frauduloase.

Procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Craiova au dispus inceperea urmaririi penale pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, contrabanda calificata si nerespectarea regimului armelor si munitiilor, falsificarea instrumentelor de plata electronica, detinere de echipamente in vederea falsificarii instrumentelor de plata electronica, efectuarea de operatiuni financiare in mod fraudulos.

Cercetarile sunt efectuate impreuna cu ofiteri din cadrul din cadrul BCCO Craiova, BCCO Pitesti, IPJ Dolj si cu sprijinul IJJ Craiova, BJ Craiova si SPIR.

Suportul tehnic si informativ este asigurat de catre SRI Dolj.

Efectivele mobilizate pentru reusita actiunii sunt de 250 de politisti si jandarmi.

Citeste si:
Rusia a vândut Indiei arme în valoare de 13 miliarde de dolari în...
Rusia a vândut Indiei arme în...

La sediul DIICOT -Serviciul Teritorial Craiova au fost aduse persoane in vederea audierii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.