Social 4 Aprilie 2011 00:01
Patriarhul Daniel al Romaniei s-ar fi intalnit, in 2007, cu ambasadorul Statelor Unite la Bucuresti, Nicholas Taubman, pentru a discuta despre legalizarea prostitutiei. Cei doi ar fi cazut de acord ca prostitutia nu trebuie legalizata in Romania, se arata in documentele WikiLeaks, publicate de kamikazeonline.ro.

"La putin timp dupa ce Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, Daniel, a devenit Patriarh al Romaniei, ambasadorul american Taubman s-a intalnit cu acesta. Intalnirea, mai degraba formala, de curtoazie, a tratat si subiectul legalizarii prostitutiei. In acest punct, Taubman si Patriarhul au avut aceeasi opinie: prostitutia nu trebuie legalizata. Daniel l-a invitat pe ambasador sa utilizeze trustul de presa al Patriarhiei, unde sa vorbeasca despre traficul de persoane", se arata in documentele furnizate de WikiLeaks, potrivit kamikazeonline.ro.

Ambasadorul SUA a spus, in timpul convorbirii, ca problemele traficului de persoane si prostitutiei legalizate au mers frecvent mana in mana si ca legalizarea prostitutiei a creat noi probleme. Taubman ar mai fi spus ca, in alte tari, legalizarea prostitutiei a avut un efect coroziv la nivel social si a facut in asa fel incat tarile respective sa devina destinatii pentru turismul sexual.

Patriarhul Daniel s-a declarat de partea SUA in ceea ce priveste legalizarea prostitutiei, spunand ca sustinatorii acestei legi au scos in evidenta beneficiile care tin de sanatate, dar nu au tinut cont de alte costuri, scrie Realitatea.net.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.