Aproximativ 150 de cadre didactice din Botosani si Suceava afiliate la Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant picheteaza astazi sediul Ministerului Educatiei, nemultumite de neplata salariilor pe luna februarie. Reprezentantii au fost invitati la discutii de ministrul Daniel Funeriu.

Doua autocare cu profesori din municipiul Suceava, Gura Humorului si Falticeni, precum si unul cu cadre didactice din Botosani au plecat duminica seara spre Bucuresti, iar astazi, la ora 9.00, au inceput un pichet la Ministerul Educatiei.
Cadrele didactice din cele doua judete spun ca vor continua protestele daca autoritatile nu gasesc o solutie pentru rezolvarea problemelor lor salariale.

"Este revoltator ceea ce se intampla cu angajatii din scolile din Botosani si Suceava care sunt impinsi de Guvernul Romaniei sa ramana in greva generala. In ciuda demersurilor facute si a protestelor, nimic nu sensibilizeaza acest guvern. Oamenii sunt de-a dreptul disperati, iar actiunile de protest pot scapa de sub control"
, a declarat presedinte FSLI, Simion Hancescu, potrivit MEDIAFAX.

Liderul sindical a precizat ca, in functie de rezultatul intalnirii cu Ministrul Daniel Funeriu, cadrele didactice vor continua sau nu protestul din Capitala pana la ora anuntata, respectiv 16.00.

  • Prin neplata salariilor, guvernantii isi dau acordul la declansarea grevei generale

Profesorii din judetul Botosani din peste 20 de scoli au fost vineri pentru a zecea zi in greva generala, iar sute de profesori s-au adunat in fata sediului Prefecturii Botosani, unde timp de doua ore au scandat lozinci antiguvernamentale, amenintand ca vor refuza sa intre la ore pana cand nu isi vor primi salariile aferente lunii februarie.

In judetul Suceava, greva generala a continuat, vineri, in peste 30 de unitati scolare
, iar zeci de cadre didactice au protestat in zona Palatului Administrativ marsaluind in cerc, intrucat nu au avut autorizatie pentru organizarea de proteste. [Zeci de scoli din nordul tarii, in greva generala].

Prefectul de Suceava, Sorin Popescu, declara, vineri, ca Guvernul a suplimentat fondul de salarii pentru primul trimestru al acestui an, astfel incat cadrele didactice sucevene isi vor putea primi salariile.

Citeste si:
Taximetriștii din București au ieșit la protest. „Nu vă mai bateți...
Taximetriștii din București...

La randul sau, vicepresedintele Sindicatului Independent Invatamant "Spiru Haret" Suceava, Dumitru Irimia, declara ca documentul de la Ministerul Finantelor a ajuns, iar fondurile alocate acopera salariile pentru primul trimestru.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.