Sute de profesori din Botosani si Suceava au protestat, luni, in fata prefecturilor din cele doua judete, nemultumiti ca nu si-au primit salariile aferente lunii februarie, in timp ce in peste 50 de scoli este continuata greva generala declansata saptamana trecuta.

Profesorii botosaneni au continuat si luni protestele, organizand un miting in fata Palatului Administrativ, la care participa peste 300 de cadre didactice care cer sa li se achite salariile aferente lunii februarie.

  • Protestatarii scandeaza lozinci antiguvernamentale

In judetul Botosani, cadrele didactice din 22 de unitati scolare continua greva generala declansata in urma cu o saptamana.

Liderii sindicali, impreuna cu reprezentanti ai autoritatilor locale, discuta din nou in vederea identificarii unor solutii pentru plata salariilor, informeaza MEDIAFAX.

Primarul municipiului Botosani, Catalin Flutur, a declarat ca a discutat situatia cu premierul Emil Boc, care i-ar fi promis ca pana la sfarsitul saptamanii va fi gasita o solutie pentru rezolvarea problemelor cadrelor didactice din Botosani si Suceava.

Prefectul judetului Botosani, Cristian Roman, a retras, vineri dimineata, protocolul semnat in urma cu doua zile de autoritatile locale, dar neacceptat de profesori, prin care fiecare cadru didactic ar fi primit un avans de 500 de lei din salariu si totodata a dispus controale la ISJ, dar si in scolile din judet, motivand ca trebuie verificat modul in care directorii si ISJ Botosani au aparat interesele statului in procesele cu profesorii.

Peste doua sute de cadre didactice din Suceava au protestat, luni, in zona Palatului Administrativ, iar din cauza ca nu aveau aprobare pentru miting s-au plimbat in cerc, timp de peste o ora.

Cadrele didactice sucevene din peste 30 de unitati de invatamant din municipiile Suceava si Vatra Dornei s-au aflat, luni, in cea de-a patra zi a grevei, nemultumite ca nu au primit integral salariile aferente lunii februarie.

Citeste si:
Revoltă națională din cauza legii pensiilor. Ambulanțierii au...
Revoltă națională din cauza...

Vicepresedintele Sindicatului Judetean Invatamant "Spiru Haret" Suceava, Dumitru Irimia, a declarat corespondentului MEDIAFAX ca greva a continuat, luni, in peste 30 de unitati de invatamant din municipiile Suceava si Vatra Dornei, in timp ce in unitati din Gura Humorului s-au reluat cursurile.

El a spus ca pana in prezent nu s-a primit niciun raspuns din partea autoritatilor cu privire la gasirea unei solutii pentru achitarea integrala a salariilor angajatilor din invatamantul preuniversitar sucevean, iar din acest motiv greva continua.

Irimia a precizat ca, in cursul zilei de miercuri, va avea loc o consultare a liderilor zonali pentru a se vedea daca se continua sau se suspenda greva cadrelor didactice sau se adopta alte forme de protest precum pichetarea Prefecturii sau organizarea unor mitinguri.

Citeste si:
Proteste chiar și în ziua în care Alexandra a fost condusă pe...
Proteste chiar și în ziua în...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.