Peste 80% dintre medicii de familie au anuntat ca nu vor semna contractele - cadru la 1 aprilie, astfel ca, dupa aceasta data, bolnavii nu vor putea primi retete compensate, gratuite si trimiteri catre specialisti, a anuntat astazi presedintele FNPMF, Doina Mihaila.

"Din pacate, a devenit o traditie faptul ca in fiecare primavara suntem nevoiti sa ducem un adevarat razboi pentru a apara cabinetele , pentru a ne proteja pacientii, pentru a face cat de cat functional acest sistem din ce in ce mai haotic", a declarat presedintele Federatiei Nationale a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF), Doina Mihaila.

FNPMF impreuna cu Societatea Nationala de Medicina Familie - Medicina Generala a cerut in instanta suspendarea Hotararii 1047/1571. Instanta Curtii de Apel Bucuresti urmeaza sa ia o decizie in acest sens, potrivit MEDIAFAX.

  • Medicii de famile se revolta

Medicii au cerut suspendarea acestor acte care vizeaza aspecte privind informatizarea, respectiv achizitionarea a doua sisteme de internet in banda larga 3G de catre medicii de familie, achizitionarea de cititoare si inscriptionare de card. "Nu ne putem asuma achizitionarea unor astfel de sisteme dupa care am putea fi acuzati ca nu am luat ceea ce trebuia. Aceste echipamente trebuie cumparate de catre Casa Nationala care sa-si asume partea tehnica, functionarea sistemului", a spus presedintele FNPMF.

Aceasta a precizat ca medicii de familie au cerut autoritatilor gasirea unor solutii prin care actualul contract - cadru sa fie prelungit inca o luna, pana la 1 mai, interval in care ar putea fi facute modificarile pe care le solicita reprezentantii celor doua organizatii.

"De asemenea, nu acceptam bugetul orientativ pe care il consideram legal imoral. Ii rugam pe pacienti sa ne inteleaga si sa ne fie alaturi intrucat demersurile noastre sunt si in beneficiul lor", a spus Mihaila.

O hotarare finala privind actiunile viitoare a medicilor de familie va fi anuntata, sambata, la sfarsitul celei de a 8-a Conferinte Nationale a medicilor de familie, care a inceput astazi in Capitala.

Citeste si: Scad preturile la medicamente?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.