Medicamentele ar urma sa coste mai putin cu aproape 1% din 1 aprilie, din cauza actualizarii cursului de la 4,25 lei la 4,21 lei pentru un euro in bugetul de stat pentru 2011, a declarat, marti, presedintele Asociatiei Romane a Producatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM), Sorin Popescu.

"Pentru multe medicamente, aceasta diferenta de curs va fi aproape imperceptibila, dar este cert ca preturile vor scadea cu aproximativ 1% pentru toate produsele", a spus presedintele ARPIM, citat de MEDIAFAX.

El a precizat ca, de exemplu, medicamentul Tertensif, care in prezent costa 11,7 lei, va fi 11,5 lei de la 1 aprilie, iar Preductal va costa 25,76 lei, de la 25,8 lei, ambele ambele produse fiind compensate 50%.

Actualizarea preturilor medicamentelor cuprinse in Catalogul National al preturilor medicamentelor de uz uman autorizate de punere pe piata in Romania (CANAMED) va fi efectuata la 1 aprilie 2011, de catre Ministerul Sanatatii, la cursul de schimb valutar de 4,21 lei pentru un euro.

Potrivit Ministerului Sanatatii, in CANAMED, la 1 ianuarie erau 5.517 medicamente eliberate pe baza de prescriptie medicala, din care 4.264 compensate.

Actualizarea preturilor de producator, in lei, pentru toate medicamentele existente in CANAMED se face anual in luna aprilie, in functie de cursul valutar utilizat in alcatuirea bugetului pentru anul in curs. Pentru 2011, valoarea euro avuta in vedere la fundamentarea bugetului este de 4,21 lei, fata de 4,25 lei in 2010.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.