Potrivit arhitectilor din sectorul 3, in 80% din barurile din centrul vechi exista pericolul de a cadea tavanul acestora, din senin.
Dupa cum afirma arhitectul sef al sectorului 3, Stefan Dumitrascu "multe dintre imobilele din centrul vechi "mai stau agatate doar in cuiele de la ramele usilor" si nu este nevoie de un seism pentru ca o parte dintre structurile lor sa se prabuseasca", informeaza MEDIAFAX.

"Nu vorbesc doar de colapsul cladirilor in cazul unui seism chiar mediu ca intensitate. Vorbesc de incidente care se petrec fara a exista niciun fel de cutremur, cand te poti trezi cu un tavan in cap sau cu elemente de decor nestructurale, precum amorasii de ispos. Si cand cade o piesa de 50 de kilograme de la 10 metri inaltime, te poti conidera norocos daca nu te-a nimerit", a spus Dumitrascu.

El este convins ca se vor intampla astfel de evenimente pentru ca proprietarii imobilelor din centrul vechi refuza sa le reabiliteze.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.