O persoana a murit, iar mai multe au fost ranite, luni dupa-amiaza, dupa ce un tramvai a deraiat si a lovit mai multe masini, in municipiul Iasi.

Accidentul s-a petrecut in zona "Fundatie", o zona intens circulata din municipiul Iasi, dupa ce un tramvai a ramas fara frane, apoi a deraiat si a lovit mai multe masini aflate in trafic, scrie MEDIAFAX.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Iasi, Silvia Spiridon, persoana decedata este prinsa intr-o masina sub tramvai, iar langa vehicul se afla alte doua autoturisme distruse in totalitate.

Spiridon a spus ca la fata locului este asteptata o macara cu ajutorul careia sa fie ridicat tramvaiul, astfel incat sa poata fi scoasa victima.

Conform reprezentantilor Ambulantei, trei persoane au fost ranite grav , fiind transportate la Spitalul "Sfantul Spiridon". De asemenea, alte cateva persoane au ajuns la spital cu rani usoare.

  • Persoana moarta in accidentul de la Iasi lucra ca agent-sef la penitenciar

Persoana care si-a pierdut viata in accidentul petrecut la Iasi este un barbat care lucra de 11 ani ca agent-sef la Penitenciarul Iasi si se afla in masina de serviciu, alaturi de o asistenta medicala, care a suferit o fractura de bazin, fiind spitalizata, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La peste doua ore de la producerea accidentului, tramvaiul a fost repus pe sine cu ajutorul unei macarale si a fost dus in depoul regiei locale de transport, unde va fi sigilat.

De asemenea, echipele de interventie au reusit sa scoata de sub tramvai si persoana care si-a pierdut viata in accident. Acesta se afla la volanul masinii care in urma impactului cu tramvaiul s-a rupt in doua, o parte ramanand prinsa sub mijlocul de transport, iar cealalta parte fiind proiectata pe strada.

Victima este agentul-sef Danut Condurache din cadrul Penitenciarului Iasi, care se afla intr-un autoturism de serviciu impreuna cu o asistenta medicala.

Citeste si:
Taximetriștii din Iași vor să scumpească tariful. Care este motivul...
Taximetriștii din Iași vor să...

"Agentul Danut Condurache era cu masina de serviciu a penitenciarului, fiind insotit de o asistenta medicala. Lucra de 11 ani in cadrul penitenciarului. El a murit pe loc, iar asistenta medicala a suferit o fractura de bazin, fiind transportata la Spitalul Spiridon din Iasi", a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX, Marius Vulpe directorul Penitenciarului Iasi.

Accidentul s-a petrecut luni dupa-amiza, in zona "Fundatie", o zona intens circulata din municipiul Iasi, dupa ce un tramvai al regiei locale de transport a intrat intr-o coloana de masini care erau oprite, pe linia de tramvai, la semafor. Astfel, tramvaiul, care era plin cu pasageri, a lovit din spate doua autoturisme, iar acestea la randul lor au ricosat in alte trei autoturisme. In cele din urma, tramvaiul s-a oprit intr-un autobuz plin cu calatori.

Citeste si:
Liniile de transport 5, 16 și N103 din Capitală vor fi deviate în...
Liniile de transport 5, 16 și...

In urma accidentului, o persoana a murit, ramanand prinsa, intr-o masina, sub tramvai. Alte trei persoane au fost ranite grav, fiind transportate la Spitalul "Sf. Spiridon" si la Spitalul de Neurochirurgie din municipiu. De asemenea, alte cateva persoane au fost ranite usor, insa au refuzat transportarea la spital.

  • Tramvaiul implicat in accident face parte dintr-un lot de tramvaie donat de statul elvetian in decembrie 2010 si avea revizia tehnica facuta in luna martie, a declarat viceprimarul Romeo Olteanu. Acest tip de tramvaie a fost fabricat in 1973 si modernizat dupa 1990, putand transporta 221 de calatori (54 locuri pe scaune si 167 in picioare).

Vatmanul tramvaiului care a lovit cinci autoturisme oprite la semafor, in zona centrala a municipiului Iasi, provocand moartea unei persoane si ranirea altor trei, a mai fost implicat intr-un accident, in august 2010, fara sa fie inregistrate victime.
Citeste si:
Italia: Cel putin trei morti si circa 100 raniti dupa deraierea...
Italia: Cel putin trei morti...

Vatmanul are 35 de ani si lucreaza de peste zece ani la Regia Autonoma de Transport Public (RATP) Iasi. Viceprimarul municipiului Iasi, Romeo Olteanu, declara ca vatmanul este audiat de politisti pentru a fi stabilita cauza accidentului.

"Nu stim deocamdata daca tramvaiul a ramas fara frane sau daca vatmanul a fortat trecerea semaforului pe culoarea galbena. In zona in care s-a produs accidentul sunt doua benzi de circulatie, una pentru masini, iar cealalta rezervata pentru tramvaie. Teoretic, masinile nu aveau ce cauta pe banda tramvaiului, dar din pacate aceasta regula nu este respectata, soferii grabiti ocupand banda respectiva", a declarat viceprimarul municipiului Iasi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.