Aproape 90 la suta dintre angajati resping Codul Muncii in forma asumata de Guvern, asteptandu-se la abuzuri din partea companiilor.

Torodata, angajatii considera ca noul pachet de legi dezavantajeaza clar angajatii si favorizeaza patronii, potrivit unui studiu Myjob, citat de MEDIAFAX.

Doar sub doi la suta dintre participantii la studiu au fost de parere ca noul Cod al Muncii va genera locuri de munca si va fi mai usor sa te angajezi (1,55 la suta) sau ca vor fi mai bine platiti pentru munca prestata (1,49 la suta). Cei chestionati au mai spus si ca modificarile vor crea confuzie, Codul nu era necesar (5,81 la suta), in timp ce doar 2,45 la suta cred ca angajatii vor fi mai performanti cu noile norme", se arata in comunicat.

Niciun participant la studiu din 30 de judete, printre care Constanta, Iasi, Cluj, Timis, Brasov, Prahova, Buzau, Braila, nu este de parere ca angajatii vor fi mai performanti dupa noul Cod al Muncii, iar pentru Bucuresti procentul este de 3,11 la suta.

Studiul a fost realizat online la nivel national, in intervalul 1 - 15 martie, pe un esantion reprezentativ de 2.805 de persoane.

Guvernul si-a asumat, in 8 martie, raspunderea pe Codul Muncii, iar parlamentarii PSD, PNL si PC au depus o motiune de cenzura, care va fi dezbatuta si votata astazi.

Confederatiile sindicale si unele patronate au anuntat ca nu sunt de acord cu modificarile aduse Codului Muncii in proiectul aprobat de Guvern. Sindicalistii protesteaza in acest sens, astazi, in Capitala. [Mii de sindicalisti protesteaza astazi in Capitala].


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.