Dusa a precizat ca motiunea de cenzura este depusa ca urmare a angajarii raspunderii Guvernului pe Codul Muncii si ca, prin acest demers, este criticata procedura de angajare, dar si fondul modificarilor propuse. Potrivit lui Dusa, proiectul de lege asupra caruia Guvernul si-a angajat raspunderea afecteaza grav interesele angajatilor si angajatori, dar si piata muncii, unde creeaza instabilitate. Dusa a mai spus ca parlamentarii USL au depus saptamana trecuta, la Senat, un proiect de lege care contine modificari ale Codului Muncii agreate de patronate si sindicate.

Dusa a precizat ca motiunea de cenzura este depusa ca urmare a angajarii raspunderii Guvernului pe Codul Muncii si ca, prin acest demers, este criticata procedura de angajare, dar si fondul modificarilor propuse.

Potrivit lui Dusa, proiectul de lege asupra caruia Guvernul si-a angajat raspunderea afecteaza grav interesele angajatilor si angajatori, dar si piata muncii, unde creeaza instabilitate.

Dusa a mai spus ca parlamentarii USL au depus saptamana trecuta, la Senat, un proiect de lege care contine modificari ale Codului Muncii agreate de patronate si sindicate.

  • Motiunea va fi votata saptamana viitoare

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a anuntat ca sedinta Birourilor Permanente reunite va avea loc, marti, la ora 14.00, si ca motiunea de cenzura pe care o va depune opozitia va fi citita in plen miercuri.

"E optiunea dumnealor sa absenteze, inteleg sa depuna motiune de cernzura", a spus Anastase, dupa sedinta reunita a Parlamentului in care Guvernul si-a asumat raspunderea pe Codul Muncii si la care parlamentarii USL nu au participat.

Roberta Anastase a precizat ca Birourile Permanente ale celor doua Camere se vor reuni marti, la ora 14.00, si a precizat ca motiunea de cenzura se va citi miercuri, 9 martie.

"Miercurea viitoare (16 martie - n.r.) probabil ca se va vota motiunea", a adaugat Roberta Anastase, citata de MEDIAFAX.

Guvernul si-a angajat, marti dimineata, raspunderea in Parlament asupra proiectului noului Cod al Muncii. Opozitia a anuntat deja ca va depune o motiune de cenzura.

Guvernul isi asuma marti raspunderea pe Codul Muncii


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.