In urma tragediilor care se tin lant in Japonia, s-a luat in calcul impactul unui seism puternic asupra centralei nucleare de la Cernavoda.

  • Centrala Cernavoda rezista la cutremurele care se pot produce in Romania

Centrala nucleara de la Cernavoda a fost proiectata sa reziste la cutremure cu magnitudinea de opt grade pe scara Richter, iar seismele care se pot produce in Romania pot avea o intensitate maxima in intervalul de 7-7,5 grade, a anuntat Nuclearelectrica, relateaza MEDIAFAX.

Astfel, in cazul unui cutremur, centrala se opreste in conditii de securitate nucleara, asigurandu-se urmatoarele functii: oprirea reactorului, racirea zonei active si monitorizarea parametrilor de securitate nucleara.
.

  • In Romania nu exista riscul producerii unui cutremur cu o magnitudine atat de mare ca a celui din Japonia, de 8,9 grade. [Criza nucleara in Japonia].

Tehnologia de securitate nucleara CANDU 6, utilizata de centrala de la Cernavoda, prevede doua grupe de sisteme speciale care sunt proiectate pe principii de actionare diferite, amplasate in locatii distincte si cu surse de actionare independente.

"Aceste caracteristici de securitate confera suficiente argumente pentru continuarea proiectului Unitatilor 3 si 4", spun specialistii.

Constructia reactoarelor nucleare 3 si 4 la centrala de la Cernavoda, ale carei costuri sunt evaluate la patru miliarde de euro, este derulata de consortiul EnergoNuclear, in care statul detine participatia majoritara, prin Nuclearelectrica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.