Detoxifierea organismului de primavara consta intr-o dieta bazata de vegetale de sezon ce asigura necesarul zilnic de vitamine si minerale.

  • Perioada pregatitoare

Se scot din alimentatia zilnica: mezelurile, untul, carnea de porc si preparatele din carne de porc, conservele si alimentele conservate, afumaturile, sosurile din comert (maioneza, ketchup etc.), sucurile din comert, bauturile acidulate si alcoolice, prajiturile, preparatele de patiserie, mancarurile prajite si alimentele fast-food.

Aceasta perioada pregatitoare dureaza doua saptamani, perioada in care puteti consuma urmatoarele alimente: fructe, legume, salate, branzeturi, supe si ciorbe, mancaruri la cuptor sau pe gratar, muraturi, miere, alune crude, seminte crude, nuci crude etc.

  • Dieta de detoxifiere

Se vor consuma preparate fierte, la gratar (frigarui) sau la cuptor, din legume de sezon. La masa de pranz puteti asorta carnea (de pui, de peste, curcan sau fructe de mare) si/sau branzeturile cu urzici, stevie, spanac, salata verde, loboda, usturoi nou, ceapa noua, praz, pastarnac, marar, patrunjel, leustean, telina etc.

Citeste mai multe despre dieta de primavara in Healthy.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.