Judecatoria sectorului 5 Bucuresti va judeca, luni, propunerea procurorilor DIICOT de arestare a celor trei tineri care au santajat o clinica privata, pentru a nu divulga date confidentiale ale pacientilor, suma ceruta de invinuiti fiind cea mai mare solicitata in Romania intr-un caz de santaj.

Dupa ce au fost prinsi in flagrat delict primind banii ceruti, in noaptea de 12 spre 13 martie, cei trei tineri au fost retinuti, in baza unei ordonante de 24 de ore, pentru santajarea clinicii medicale de la care au cerut 300.000 de euro, pentru a nu divulga date confidentiale ale pacientilor pe care le-au obtinut prin accesul nelegal la sistemul informatic al unitatii, informeaza DIICOT.

Surse judiciare sustin ca cei trei ar fi santajat Clinica Medlife, conform MEDIAFAX.

Cei trei acuzati vor fi prezentanti, luni la pranz, in fata unui judecator al Judecatoriei sectorului 5 Bucuresti, care ii va audia si va decide asupra propunerii de arestare preventiva, pentru 29 de zile, formulata de DIICOT.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) - Structura Centrala au dispus retinerea pentru 24 de ore a inculpatilor Alin Alexandru Alexandrescu (34 de ani), Ecaterina-Luminita Alexandrescu (30 de ani) si Ciprian Andrei Necula (20 de ani), pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, acces fara drept la un sistem informatic, transfer neautorizat de date dintr-un sistem informatic, perturbarea grava, fara drept, a functionarii unui sistem informatic, frauda informatica si santaj.

Concret, inculpatii au constituit un grup infractional organizat, urmarind obtinerea unei sume considerabile de bani, prin compromiterea sistemului informatic apartinand unei clinici medicale din municipiul Bucuresti, urmata de amenintarea cu publicarea datelor confidentiale ale pacientilor clinicii.

In acest scop, liderul gruparii, inculpatul Alin-Alexandru Alexandrescu ar fi accesat, fara drept, adresele de e-mail utilizate de catre persoane din conducerea clinicii, precum si sistemul informatic al clinicii si a copiat bazele de date ale aplicatiei informatice de gestionare a datelor de stare civila, tratamentelor medicale precum si altor date confidentiale ale pacientilor.

Ulterior, prin intermediul postei electronice, inculpatul Alexandrescu i-ar fi contactat pe reprezentantii clinicii si le-a pretins suma de 300.000 euro, sub amenintarea ca, in caz contrar, va publica pe internet datele confidentiale ale pacientilor, situatie de natura a perturba grav activitatea clinicii.

Citeste si:
Vremea caldă și investițiile în surse alternative au înfrânt...
Vremea caldă și investițiile...

Cazuistica romana releva ca suma ceruta de cei trei intr-un astfel de caz este cea mai mare solicitata, precizeaza surse judiciare.

Cercetarile in acest caz au fost efectuate impreuna cu ofiteri de politie din cadrul DCCO-SCCI, iar suportul tehnic al actiunii a fost asigurat de catre DOS.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.