Social11 Martie 2011

Lectura de 2 minute

Consilierul superior ANAF Nicolae Adrian Gavrila si avocatul Marius Stancescu raman in continuare in arest. ICCJ a respins joi contestatia acestora la decizia de arestare preventiva pentru 29 de zile in dosarul in care sunt acuzati trafic de influenta, pentru o mita de 1,8 milioane de euro.

Consilierul superior Adrian Gavrila si avocatul Marius Stancescu, acuzati de trafic de influenta, au fost arestati preventiv pentru 29 de zile in 2 martie, in urma unei decizii a Curtii de Apel Bucuresti, scrie MEDIAFAX. Gavrila si Stancescu au contestat decizia Curtii de Apel Bucuresti la Inalta Curte de Casatie si Justitie, care a judecat, marti, recursurile lor.

Procurorul DNA prezent la sedinta spunea atunci ca la nivelul ANAF ar fi "filiere" care se ocupa cu protectia unor persoane, stopand astfel unele anchete.

"Exista la nivelul ANAF mai multe filiere care ofera protectie si lucreaza in vederea sporirii lipsei de tragere la raspundere, stopand astfel activitatile de urmarire penala", arata procurorul in fata instantei.

Avocatul lui Stancescu spunea ca decizia Curtii de Apel Bucuresti contine o eroare, in sensul ca desi motivarea arestarii s-a facut in baza articolului care se refera la pericolul pentru ordinea publica, pe mandatul de arestare se prezinta un alt motiv, respectiv ca inculpatul ar fi vrut sa fuga.

"Judecatorul fondului a luat decizia prin prisma art. 148 lit. f, iar in motivare se vorbeste de art. 148 lit. a, care vorbeste de pericolul de fuga al inculpatului. Niciun moment judecatorul fondului nu a vorbit despre o asemenea situatie aceea ca Stancescu ar vrea sa fuga, iar in acest sens nu exista nicio proba", preciza avocatul Ion Cazacu.

Citeste si:
USR: Romania ocupa locul 4 in topul celor mai corupte tari din UE
USR: Romania ocupa locul 4 in...

Totodata, Cazacu preciza ca in niciuna dintre interceptari clientul sau nu pronunta nume de persoane, de situatii sau de fapte de coruptie, toate acestea fiind pomenite de denuntatorul Antonello Celestini. Potrivit avocatului, denuntatorul Celestini ar fi adus la DNA o suma considerabila de bani, care ar fi fost inseriata de procurori pentru a fi urmarita dupa ce urma sa fie data mita, dar la dosar nu exista un proces-verbal referitor la acesti bani.

Un alt aparator al lui Stancescu le-a spus magistratilor instantei supreme ca nu este posibil ca cei doi sa fie arestati doar in baza denuntului facut de Antonello Celestini care "este cel care practic a falimentat afacerea Tutunului Romanesc si care are cinci dosare penale de evaziune fiscala, prejudiciul estimat fiind de 350 de milioane de euro". Avocatul Doru Giugula le-a cerut judecatorilor sa aiba in vedere lipsa de credibilitate a denuntatorului folosit de DNA in acest caz.

Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au respins joi recursurile lui Nicolae Adrian Gavrila si Marius Stancescu, astfel ca acestia vor fi cercetati in continuare in arest.

Citeste si:
Un inspector ANAF a cazut in piscina unui restaurant din Constanta,...
Un inspector ANAF a cazut in...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.