Nicolae Adrian Gavrila, consilier superior in cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, a fost retinut astazi de procurorii anticoruptie, dupa ce in decurs de patru ani ar fi pretins mita de sute de mii de euro.

"Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie efectueaza cercetari penale fata de inculpatii Marius Catalin Stancescu, avocat in Baroul Bucuresti si consultant financiar, si Nicolae Adrian Gavrila, consilier superior in cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) - Directia Generala Coordonare Inspectie Fiscala, in sarcina carora s-au retinut trei infractiuni de trafic de influenta in forma continuata", informeaza DNA.

Potrivt anchetatorilor, incepand cu anul 2007 pana in prezent, inculpatul Gavrila Nicolae-Adrian, in calitate de consilier in cadrul ANAF, a primit de la un denuntator suma de sute de mii de euro pentru a interveni pe langa factori de decizie din cadrul ANAF asupra carora avea influenta, relateaza MEDIAFAX.

De exemplu, In cursul lunii noiembrie 2010, inculpatul Gavrila Nicolae-Adrian a pretins suma de 200.000 euro pentru a interveni pe langa aceeasi persoana cu functie de conducere la Administratia Nationala a Vamilor, in vederea ridicarii sechestrului de pe tutunul aflat in porturile Constanta si Giurgiu.

Totodata, in cursul lunii noiembrie 2010, inculpatul Stancescu Marius-Catalin a acceptat promisiunea denuntatorului ca prin intermediul sau sa se remita suma de 1.000.000. euro unei persoane din conducerea ANAF, pretinzand pentru sine, in contul interventiei, un procentaj de 10%.

  • Avocatul retinut pentru luare de mita: Milionul de euro ajungea la Blejnar

Avocatul Marius Calin Stancescu neaga toate acuzatiile pentru care procurorii anticoruptie i-au cerut miercuri arestarea preventiva. Potrivit aparatorului acestuia, DNA vorbeste despre posibilitatea unui trafic de influenta pana la nivelul presedintelui ANAF - Sorin Blejnar, potrivit Realitatea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.