Reteaua de contrabanda cu tigari din care ar face parte cei sase politisti de frontiera din Caras-Severin au fost ridicati, joi, de procurorii DIICOT a prejudiciat statul roman cu 800.000 de lei.

Purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Caras-Severin, Ancuta Carbunaru, a declarat, joi, conform MEDIAFAX, ca valorea totala a prejudiciului estimat de anchetatori in cazul retelei de contrabanda cu tigari de la Oravita este de 800.000 de lei.

"Conform raportului prezentat de anchetatori in acest caz de contrabanda de tigari, prejudiciul a fost estimat la 800.000 de lei", a spus Ancuta Carbunaru.

Potrivit anchetatorilor, destructurarea retelei de contrabanda a inceput anul trecut, in luna septembrie, cand 14 persoane au fost ridicate pentru audieri in urma unor perchezitii domiciliare. In urma perchezitiilor au fost ridicate 200 de cartuse de tigari, dar pe perioada anchetei, inceputa cu mai multe luni inainte, au fost ridicate alte 850 de cartuse de tigari.

Dintre cele 14 persoane ridicate atunci, sase au fost arestate preventiv si inca se afla in arestul Politiei Caras-Severin, fiind judecate pentru constituire de grup infractional organizat, sprijinire a unui grup infractional organizat si contrabanda.

Liderul retelei este considerat a fi Florin Halas, din Oravita, un barbat de 39 de ani care este sportiv la echipa de fotbal a orasului si care are un restaurant in localitate.

Ca urmare a declaratiilor pe care le-au facut pe parcursul anchetei cele sase persoane arestate preventiv, dar si dupa ce au recunoscut in instanta acuzatiile care li se aduc si au acceptat probele anchetatorilor, acestia din urma au organizat descinderile de joi din Naidas si Oravita.

De asemenea, mai multe descinderi si perchezitii ale DIICOT si DCCO Timis au avut loc, joi dimineata, la locuintele unor politisti de frontiera de la vamile Naidas si Oravita, precum si la casele unor persoane suspectate de contrabanda cu tigari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.