Mai multe descinderi si perchezitii ale DIICOT si DCCO Timis au loc, joi dimineata, la locuintele unor vamesi si politisti de frontiera de la vamile Naidas si Oravita, precum si la casele unor persoane suspectate de contrabanda cu tigari, sase politisti de frontiera fiind dusi la audieri.

Seful DIICOT Timisoara, Mircea Andres, a declarat, ca sase agenti de frontiera au fost ridicati in baza unor mandate de aducere, fiind suspectati ca sunt implicati in traficul de tigari printr-o retea care a fost destructurata in decembrie 2010 in Caras - Severin.

"Aceste descinderi sunt urmarea unor cercetari intr-un dosar de contrabanda de tigari in care o retea de traficanti de tigari a fost destructurata in decembrie 2010, atunci fiind arestate mai multe opersoane din Oravita. In urma declaratiilor persoanelor retinute atunci am inteles ca sunt implicati in aceasta retea si agenti de frontiera responsabili de Zona Verde a granitei intre Romania si Serbia. Am constatat ca tigarile erau aduse si prin Zona Verde cu carute si tractoare, nu neaparat prin punctele vamale. Persoanele ridicate azi (joi - n.r.) vor fi audiate la Cetrul DIICOT de la Resita umand sa vedem daca va fi propusa arestarea acestora la Tribunalul Caras Severin unde s-a judecat si prima parte a dosarului si de a carui competenta sunt acesti agenti de frontiera", a declarat Andres.

Potrivit acestuia, alte trei persoane sunt suspectate de implicare in acest dosar de contrabanda de tigari.

Directia Generala Anticoruptie si Directia Nationala Anticoruptie fac cercetari cu privire la implicarea unor vamesi si politisti de frontiera in fapte de coruptie, iar de la inceputul lunii februarie au fost arestati 59 de angajati ai PTF Siret (Suceava) si alte 90 de persoane sunt incarcerate in cadrul anchetei privind punctele Naidas (Caras-Severin), Foeni si Moravita (Timis). Ultima actiune a avut loc la Vama Albita, in acest caz fiind cercetate 53 de persoane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.