Numarul cazurilor de infectii respiratorii si de gripa a depasit valorile maxime asteptate, incidenta cazurilor inregistrand in ultima saptamana o crestere fata de media din ultimele trei saptamani, potrivit datelor Centrului National de Supraveghere a Bolilor Transmisibile.

Astfel, saptamana trecuta au fost inregistrate 137.210 cazuri de infectii acute respiratorii, cu 15.8% mai mult comparativ cu cele inregistrate in saptamana precedenta si 791 afectiuni clinice compatibile cu gripa, cu 50,6% mai mult comparativ cu acelasi interval.

Incidenta infectiilor respiratorii acute si a gripei a fost cu 34,4% mai mare decat media a trei saptamani anterioare. De asemenea, rezultatele analizei incidentei infectiilor respiratorii acute si gripei sugereaza o activitatea gripala de intensitate inalta, cu raspandire nationala, potrivit MEDIAFAX.


Specialistii precizeaza ca, in continuare, este evidentiata o crestere a ponderii cazurilor de gripa cu virus B.

Potrivit Ministerului Sanatatii, au fost confirmate de laboratorul de specialitate 116 cazuri de gripa, dintre care 50 de tip AH1N1 si 66 de tip B, dintr-un total de 497 inregistrate de la debutul sezonului, respectiv luna octombrie 2010.

Au mai fost inregistrate si patru decese in randul persoanelor confirmate cu gripa, trei cu gripa AH1N1si unacu gripa B, in judetele Suceava, Mehedinti, Galati, Bistrita. Toate cele patru persoane aveau si alte suferinte.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.