Stresul se instaleaza in cele mai multe cazuri lent, insidios, urmand ca in timp sa ne epuizeze energia si sa declanseze diverse boli.

  • Tulburarile de somn

Insmoniile si starile de somnolenta din timpul zilei, precum si visele agitate, cosmarurile sau trezirea de mai multe ori pe timpul nopii sunt semne ale stresului cotidian. Incercati sa revizuiti managementul stresului si sa va faceti un program de sport, exercitiile fizice elimina aceste simptome.

  • Irascibilitatea

Irascibilitatea, starea de stres si tensiune prelungita fara motive mari, la activitatile zillnice, rerezinta un semn de stres.

  • Durerile menstruale

Aparitia durerilor menstruale si a sindromului premenstrual (SPM) sunt semne de stres, cu dereglari hormonale care includ si hormonii sexuali feminini. Tlburarile menstruale, sangerarile abundente, ciclu menstrual neregulat pot fi de asemenea semne de stres. Se recomanda insa sa vizitati medicul specialist pentru a exclude o posibila patologie: chist ovarian, dereglari ale glandelor endocrine ca ovar si/sau tiroida etc.

Citeste mai multe pe acets subiect in Healthy


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.