Victor Faur a intrat in peste 120 de servere ale NASA, US Navy si ale Departamentul de Energie al Statelor Unite ale Americii, din fata computerului sau de acasa.
In prezent, la Curtea de Apel Timisoara se judeca ultima sansa a acestuia sa scape de pedeapsa cu inchisoarea si de plata a aproape 250.000 de dolari catre institutiile americane. Sentinta va fi definitiva. Tanarul se judeca de patru ani cu NASA, care i-a cerut despagubiri de peste 1,5 milioane de euro, potrivit Adevarul.
  • A dat peste cap sistemul de observare a sistemului solar

NASA, US NAVY Departamentul de Energie l-au acuzat pe roman ca a intrat in serverele unor supercomputere dand cap sistemul de observatie a sistemului solar, sistemul de observatie a Terrei si observatorul de clima al planetei Marte, precum si alte sisteme ale celor trei institutii.

Victor Faur a intrat in serverele NASA de pe computerul de la domiciliu, dupa ce initial a spart serverele universitatilor Harvard si Stanford, folosindu-se si de computerele acestora, pentru a-si masca atacul. Cu porecla virtuala SirVic, romanul a reusit sa patrunda in computerele NASA si sa fure mai multe parole de accesare a sistemului ale angajatilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.