Ordonanta de Urgenta care diferentiaza indemnizatiile acordate mamelor in functie de durata concediului de crestere a copilului, un an dau doi ani, a fost adoptata tacit astazi de Senat.

Ordonanta de urgenta stabileste ca mamele care opteaza pentru un concediu de un an pentru cresterea copilului beneficiaza de o indemnizatie lunara in cuantum de 75 la suta din media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni, dar nu mai mare de 3.400 de lei, potrivit MEDIAFAX.

Pe de alta parte, actul prevede ca mamele care aleg sa aiba un concediu de un an pentru cresterea copilului sa beneficieze de o indemnizatie lunara in cuantum de 75 la suta din media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni, dar nu mai mare de 1.200 de lei
.

In ambele cazuri, indemnizatia nu poate fi mai mica de 600 de lei

Senatorii au reluat astazi votul asupra Ordonantei de Urgenta dupa ce, luni, proiectul de lege de respingere a acesteia nu a intrunit cele 69 de voturi favorabile, necesare adoptarii sau respingerii unui act normativ cu caracter organic.

Pentru ca termenul de adoptare tacita a proiectului de lege se implineste miercuri, 23 februarie, presedintele Senatului, Mircea Geoana, a anuntat ca ordonanta va merge la Camera Deputatilor, care este Camera decizionala, in forma propusa de Executiv.

Citeste si: Mai putin bani pentru mamici si in 2011


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.