Guvernul mai taie un pic din banii bebelusilor. Mamicile care au nascut dupa 1 ianuarie si care mai au acasa un copil de pana in doi ani vor primi mai putini bani.

Precizarea se regaseste in normele de aplicarea OUG privind indemnizatiile pentru mame. Astfel, mamele care se afla in concediu de maternitate si nasc al doilea copil nu beneficiaza de majorarea indemnizatiei cu 600 lei. Normele se aplica atata vreme cat cele doua indemnizatii se suprapun, potrivit Realitatea.

Initial, Ordonanta de Urgenta pentru concediul maternal si indemnizatia pentru cresterea copilului incepand cu data de 1 ianuarie 2011 continea si unele masuri suplimentare cu privire la posibilitatea suplimentarii cuantumului indemnizatiei. Astfel, aceasta ar fi trebui sa fie suplimentata cu 600 de lei atat pentru nasterile survenite in interiorul perioadei de acordare a indemnizatiei pentru cresterea copilului, cat si incepand cu cel de-al doilea copil pentru sarcinile multiple. [Indemnizatia pentru mame, suplimentata in cazul sarcinilor multiple].

Potrivit noilor norme, mamicile care intra in concediu de maternitate au doua variante: concediu timp de un an, cu o indemnizatie de cel mult 3.400 de lei pe luna, sau timp de doi ani, in care vor primi cel mult 1.200 de lei pe luna.

De la 1 ianuarie 2011, durata concediului maternal s-a redus la un an, iar indemnizatia are o valoare cuprinsa intre 600 si 3.400 lei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.