Primaria Sectorului 2 inregistreaza intr-o baza de date consumatorii de produse etnobotanice, intr-o saptamana fiind introduse in aceasta evidenta peste 200 de persoane, dintre care 11 minori.

Cele 200 de persoane inregistrate in baza de date a Primariei Sectorului 2 sunt din Bucuresti si judetele Ilfov si Constanta. Acesta au fost legitimate si identificate in apropierea magazinelor de vise, in actiunea de descurajare a consumului de substante etnobotanice.

"Atat ziua, cat si in mod special noaptea, patrulele Politiei Locale a Primariei Sectorului 2 supravegheaza aceste spatii comerciale pentru descurajarea celor care doresc sa le deschida, dar si a consumatorilor care sunt legitimati si introdusi in baza de date ce se intocmeste in acest sens. Nu mai putin de 11 minori potentiali consumatori de produse etnobotanice, din care cel mai mic are varsta de 16 ani, figureaza in baza de date", se arata intr-un comunicat de presa al Primariei Sectorului 2, remis agentiei MEDIAFAX.

Pe baza datelor obtinute, lucratorii Politiei Locale au anuntat parintii minorilor despre faptul ca acestia ar consuma substante etnobotanice
.

Lista consumatorilor de substante etnobotanice va fi anexata unui proiect de act normativ privind interzicerea comercializarii de produse etnobotanice. Primaria Sectorului 2 anunta, in data de 9 februarie, ca toate cele 33 magazinele care comercializeaza substante etnobotanice au fost inchise.

Citeste si: Romanii vor sa interzica etnobotanicele in toata Europa

Mazare interzice magazinele etnobotanice in Constanta


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.