Cincipsrezece arme - cinci mitraliere AKM si zece pistoale- furate de la UM Ciorogarla in decembrie 2009 au fost gasite la casa bunicilor interlopului Eugen Preda.

"Urmarea actiunilor desfasurate in dosarul penal privind sustragerea de armament din depozitul militar al unitatii militare 01916 de pe raza comunei Ciorogarla, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Structura Centrala au gasit alte 15 arme dintre cele sustrase de catre membrii grupului infractional organizat, respectiv cinci mitraliere AKM si zece pistoale", precizeaza DIICOT, intr-un comunicat de joi.

Armele au fost gasite in comuna Salciile, jud. Ialomita, la locuinta bunicilor inculpatului Preda Eugen, transmite MEDIAFAX.

In cazul furtului armelor de la Ciorogarla, in 28 decembrie 2009, instanta Tribunalului Bucuresti a decis arestarea a 14 persoane, toate fiind acuzate si de trafic de droguri.

In 16 martie 2010, anchetatorii au mai gasit, in zona Bacu-Dragomiresti, inca o arma din lotul celor furate de la Ciorogarla.

In acest caz, ancheta autoritatilor romane a fost inceputa in luna august 2009, dupa ce ofiterii straini au capturat 55 si, respectiv, 75 de kilograme de heroina in Turcia si Bulgaria, ulterior cercetarile fiind extinse in Romania. Autoritatile au stabilit ca organizatorul gruparii era Laurentiu George Dinu, cel care platea marfa si contacta furnizorul din Turcia, apoi depozita heroina la Adrian Mincu. Destinatia drogurilor era Europa de Vest, precizeaza sursa citata.

Carausii drogurilor proveneau atat din Capitala, cat si din alte judete, precum Sibiu, Neamt, Brasov, si primeau in jur de 50.000 de euro pentru fiecare transport. Eugen Preda ar fi fost cel care organiza intalnirile dintre Laurentiu George Dinu, Adrian Mincu si carausi, el ocupandu-se si cu recrutarea unora dintre acestia.

Anchetatorii au descins, in 27 decembrie 2009, in 45 de locuri, fiind gasite 27 de arme din cele disparute in martie 2009, de la unitatea militara din Ciorogarla.

Citeste si:
Primul producător de autobuze electrice din România va avea fabrică...
Primul producător de autobuze...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.