Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au retinut 45 de persoane in cazul de coruptie de la punctele de vama Stamora Moravita si Naidas.

Curtea de Apel Bucuresti urmeaza sa judece cererile procurorilor anticoruptie de arestare a suspectilor de fapte de coruptie.
Aproximativ 140 de vamesi si politisti de frontiera din Timis si Caras-Severin au fost audiati la DNA, fiind suspectati de luare de mita si inlesnire a traficului cu tigari din Serbia, au declarat surse judiciare, relateaza MEDIAFAX.

Vamesii si politistii de frontiera au fost ridicati de anchetatori in urma descinderilor care au avut loc marti dimineata, la vamile Stamora Moravita si Naidas si la locuinte ale angajatilor de la frontiera. In timpul perchezitiilor, anchetatorii au ridicat din birourile vamesilor si politistilor de frontiera mai multi saci cu probe, care vor fi analizate de procurori.

  • Cat castiga vamesii din cotrabanda?

Potrivit unor surse judiciare, angajatii celor doua puncte de trecere a frontierei au fost monitorizati mai multe luni, timp in care anchetatorii au strans probe legate de contrabanda de tigari netimbrate aduse din Serbia.

Potrivit surselor citate, la punctul de trecere a frontierei Stamora Moravita, intr-un schimb se castigau aproximativ 5.000 de euro de la contrabandistii de tigari, banii fiind apoi impartiti intre angajati.

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) informeaza ca a retinut alti 30 de politisti si vamesi de la punctele de granita din vestul tarii, cinci persoane fiind cercetate in stare de libertate, potrivit MEDIAFAX.

Citeste si: Cum primeau mita lucratorii de la Vama Siret?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.